wersja mobilna

Gospodarka

Blake Moret, CEO Rockwell Automation, obejmuje stanowisko prezesa rady zarządu

wtorek, 12 września 2017 11:05

Z dniem 1 stycznia 2018 roku Blake Moret obejmie funkcję prezesa rady zarządu Rockwell Automation, zastępując w pełnieniu tej funkcji Keitha Nosbuscha, który sprawował ją od 2005 roku. Organizacja będzie kontynuować politykę sprawowania funkcji przez niezależnego dyrektora głównego.

Blake Moret rozpoczął karierę w 1985 roku od stażu w dziale sprzedaży i przez lata pracował na wielu stanowiskach w całej organizacji. W 2011 roku awansował na stanowisko wiceprezesa odpowiedzialnego za kontrolę produkcji i rozwiązań, a w lipcu 2016 roku objął funkcję prezesa i dyrektora generalnego Rockwell Automation.

zobacz wszystkie Nowe produkty

Najmniejszy na rynku 3-osiowy akcelerometr ICP o paśmie 10 kHz

2017-09-20   |
Najmniejszy na rynku 3-osiowy akcelerometr ICP o paśmie 10 kHz

IMI Sensors wprowadziła do oferty najmniejszy obecnie na rynku 3-osiowy akcelerometr ICP wyróżniający się szerokim zakresem częstotliwości pracy, wynoszącym od 0,5 Hz do 10 kHz (-3 dB) dla wszystkich osi. Model 639A91 jest produkowany w hermetycznej (IP68/69K) obudowie ze stali nierdzewnej 316L z 4-pinowym złączem przemysłowym M12, której powierzchnia montażowa wynosi zaledwie 24,1 x 24,1 mm.

Czujniki fotoelektryczne do precyzyjnego pomiaru odległości na krótkich i długich dystansach

2017-09-20   |

Jako bezdotykowe urządzenia pomiarowe, fotoelektryczne czujniki odległości nadają się do różnych zastosowań, a w zależności od zakresu pomiarowego wykorzystują różne zasady działania. Specjaliści z firmy Contrinex stosują metodę triangulacji laserowej do pomiarów prowadzonych na krótkie odległości oraz metodę pomiaru czasu przelotu światła (TOF - Time of Flight) do pomiarów dużych odległości.