wersja mobilna
Online: 606 Piątek, 2017.09.22

Gospodarka

WirelessHART zatwierdzony przez IEC

czwartek, 09 października 2008 11:48

Najnowsza specyfikacja protokołu HART, którą jest WirelessHART 7.1, została zatwierdzona przez Międzynarodową Komisję Elektrotechniczną (IEC) jako powszechnie dostępna i oznaczono ją numerem IEC/PAS 62591Ed.1. Decyzję tę podjęły przedstawicielstwa 29 krajów.

Obecnie WirelessHART jest jedynym przemysłowym, bezprzewodowym protokołem komunikacyjnym, który osiągnął taki poziom standaryzacji i ma międzynarodowy, ogólnodostępny status.

 

Pozostałe

Szkolenie pracowników firmy Kopel
Szkolenie pracowników firmy Kopel
piątek, 22 września 2017 07:51
Ford wstrzymuje produkcję w pięciu zakładach
Ford wstrzymuje produkcję w pięciu zakładach
czwartek, 21 września 2017 12:43
Darco wybrało dostawcę centrum obróbczego
Darco wybrało dostawcę centrum obróbczego
czwartek, 21 września 2017 07:53
zobacz wszystkie

zobacz wszystkie Nowe produkty

Kamera termowizyjna do diagnostyki urządzeń elektronicznych

2017-09-22   | Farnell element 14
Kamera termowizyjna do diagnostyki urządzeń elektronicznych

W ofercie firmy Farnell element14 pojawiła się kamera termowizyjna firmy FLIR Systems ETS320 przeznaczona od obrazowania rozkładu temperatury w małych urządzeniach elektronicznych, na płytkach drukowanych oraz w laboratoriach i na stanowiskach kontroli jakości w produkcji. Pozwala na to tryb pracy bez konieczności trzymania w ręku z wykorzystaniem podstawy przypominającej kształtem mikroskop.
czytaj więcej

Czujniki triangulacyjne o zwiększonym zasięgu

2017-09-22   | Turck Sp. z o.o.
Czujniki triangulacyjne o zwiększonym zasięgu

Turck oferuje laserowe czujniki z serii Q4X do pomiaru odległości, które wykorzystują metodę triangulacyjną, dzięki czemu są całkowicie niewrażliwe na zmianę koloru obiektu. Wyposażone w obudowę ze stali nierdzewnej o stopniu ochrony IP67/69K, wyświetlacz oraz liczne dodatkowe funkcje (licznik, funkcje czasowe, itp.) umożliwiają one dostosowanie ustawień do określonej aplikacji.
czytaj więcej