Zobacz wszystkie

Kategorie

Inteligentny czujnik poziomu do pracy z dowolnym rodzajem medium

Produkt firmy:

BAUMER Sp. z o.o.

Nowy czujnik poziomu P20 firmy Baumer wyróżnia się dużą niezawodnością oraz oferuje większe możliwości pomiarowe od wcześniejszych modeli serii CleverLevel. Pracuje on niezawodnie z każdym rodzajem medium: płynnym, lepkim i stałym, dzięki czemu może znaleźć zastosowanie w wielu aplikacjach, w których stosowane były dotąd czujniki kamertonowe. Został dopuszczony do kontaktu z żywnością.

Jedną z największych zalet tego modelu jest brak konieczności parametryzacji do pracy z konkretnym rodzajem medium. Dzięki temu czujnik nadaje się szczególnie dobrze do zastosowań w przemyśle spożywczym przy często zmieniających się recepturach produkcyjnych.

P20 to czujnik inteligentny, który dostosowuje się automatycznie do różnych rodzajów mediów. Zapewnia dużą elastyczność przy minimalnym czasie konfiguracji. Dzięki małogabarytowej konstrukcji i małej głębokości instalacji w niewielkim stopniu wpływa na przebieg procesu. Na jego pracę nie ma wpływu przylepianie się substancji ani wyładowania elektrostatyczne; w takich przypadkach korekcja progu przełączenia odbywa się samoczynnie, bez potrzeby parametryzacji. Eliminuje to przestoje, mogące być spowodowane błędnymi wskazaniami czujnika. Oprócz wyjścia przełączającego czujnik może zawierać opcjonalne wyjście 4…20 mA, umożliwiające m.in. rozróżnianie mediów procesowych.

Zapytanie ofertowe
Dotyczy produktu
Inteligentny czujnik poziomu do pracy z dowolnym rodzajem medium
Firma: BAUMER Sp. z o.o.
Kategoria: Czujniki wielkości nieelektrycznych
Treść zapytania *
Imię i nazwisko *
Nazwa firmy
Adres firmy
Kod pocztowy
Miasto
E-mail *
Telefon
Usługa przesyłania zapytań ofertowych jest bezpłatna i nie rodzi żadnego zobowiązania po stronie zadającego pytanie. Administratorem danych osobowych jest AVT-Korporacja sp. z o.o. z siedzibą: ul. Leszczynowa 11, 03-197 Warszawa. Celem przetwarzania danych jest realizacja usługi i jest ograniczone czasowo do jej wykonania. Podstawa prawna: art. 5, 6, 12, 13 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO).