Czujniki ciśnienia MPR firmy Honeywell są obecnie dostępne w wersjach Food Grade, nadających się do zastosowań w przemyśle spożywczym. Mogą być dzięki temu stosowane m.in. do pomiaru poziomu cieczy w ekspresach do kawy, dystrybutorach napojów i oczyszczaczach wody. Ich sensory zostały wyprodukowane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z produktami spożywczymi. Uzyskane certyfikaty NSF-169, BPA Free i LFGB pozwalają na zastosowania na terenie Ameryki Północnej, Europy i Azji.
Piezorezystywne, krzemowe czujniki serii MPR są produkowane w obudowach o powierzchni zaledwie 5 x 5 mm z portem procesowym ze stali nierdzewnej. Są wykalibrowane fabrycznie oraz zapewniają kompensację temperaturową offsetu, czułości i liniowości w zakresie od 0°C do +50°C, realizowaną przez wewnętrzny układ ASIC.
Pozostałe cechy:
Więcej na: www.honeywell.com