Zobacz wszystkie

Kategorie

Czujniki ciśnienia serii MPR w wersjach Food Grade do zastosowań w przemyśle spożywczym

Produkt firmy:

HONEYWELL Sp. z o.o.

Czujniki ciśnienia MPR firmy Honeywell są obecnie dostępne w wersjach Food Grade, nadających się do zastosowań w przemyśle spożywczym. Mogą być dzięki temu stosowane m.in. do pomiaru poziomu cieczy w ekspresach do kawy, dystrybutorach napojów i oczyszczaczach wody. Ich sensory zostały wyprodukowane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z produktami spożywczymi. Uzyskane certyfikaty NSF-169, BPA Free i LFGB pozwalają na zastosowania na terenie Ameryki Północnej, Europy i Azji.

Piezorezystywne, krzemowe czujniki serii MPR są produkowane w obudowach o powierzchni zaledwie 5 x 5 mm z portem procesowym ze stali nierdzewnej. Są wykalibrowane fabrycznie oraz zapewniają kompensację temperaturową offsetu, czułości i liniowości w zakresie od 0°C do +50°C, realizowaną przez  wewnętrzny układ ASIC.

Pozostałe cechy:

  • zakres pomiarowy: 60 mb...2,5 b (6...250 kPa, 1...30 psi),
  • całkowity błąd pomiaru (Total Error Band): ±1,25% FS,
  • pobór mocy: typ. 0,01 mW @ 1 Hz,
  • interfejs: I²C/SPI o 24-bitowej rozdzielczości.