Czujniki indukcyjne dopuszczone do kontaktu z żywnością
BAUMER Sp. z o.o.
Baumer powiększa rodzinę czujników indukcyjnych IFBR o nowe wykonania zgodne z najostrzejszymi regulacjami EU odnośnie do zastosowań w przemyśle spożywczym. Są one wyposażone w końcówki ze specjalnego tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością (zgodnie z regulacją EU 1282/2011) oraz charakteryzującego się bardzo dużą odpornością na korozję i ścieranie.
Wszystkie wersje są produkowane w obudowach ze stali nierdzewnej V4A o stopniu ochrony IP69K. Zapewniają maksymalną izolację nawet po wielu cyklach zmian temperatur. Zarówno ich korpus, jak też wszystkie dostarczane akcesoria montażowe są dostosowane do podwyższonych standardów higienicznych. Obecnie nowa oferta obejmuje 5 rodzin czujników o średnicy 6, 11 i 17 mm, przystosowanych do montażu typu flush (na równi z powierzchnią otaczającą) i non-flush.