Zobacz wszystkie

Kategorie

Termometr ręczny dla przemysłu spożywczego z bezprzewodową transmisją danych

Bezprzewodowy termometr ręczny RTR-601 firmy TandD został zaprojektowany do zastosowań w przemyśle spożywczym. Dzięki długiej sondzie pomiarowej nadaje się doskonale do pomiaru temperatury artykułów żywnościowych i płynów. Jego zaletą jest prosta obsługa. Po naciśnięciu przycisku REC użytkownik wykonuje rejestrację nie tylko temperatury, ale też daty, czasu, identyfikatorów użytkownika i produktu oraz wyników testu Go/NoGo.

Szerokość zakresu pomiarowego rozciąga się w przypadku modelu RTR-601 od -60 do +250°C. Wyniki pomiarów są prezentowane na wyświetlaczu i zapisywane w wewnętrznej pamięci o pojemności 1800 rekordów, jak również mogą być przesyłane bezprzewodowo do sieci LAN. Zastosowany algorytm stabilizacji temperatury umożliwia rejestrację dopiero w momencie ustabilizowania się temperatury sondy. Sonda jest dostępna w dwóch wykonaniach: może być przymocowana na sztywno do obudowy rejestratora lub umieszczona na końcu przewodu o długości ok. 1 m. Termometr RTR-601 może być z łatwością integrowany w systemach pomiarowych korzystających z wcześniejszych odpowiedników serii RTR-500.

Pozostałe dane techniczne:

  • sensor: Pt1000;
  • dokładność (podzakres -10...+150°C): ±0,5°C;
  • dokładność (podzakresy -60...-10°C/+150...+250°C): ±1,0°C;
  • rozdzielczość: 0,1°C;
  • czas odpowiedzi: ok. 3 s w wodzie i ok. 60 s w powietrzu;
  • zasięg transmisji: 50 m w wolnej przestrzeni;
  • stopień ochrony: IP68 (możliwość pracy w zanurzeniu);
  • zakres temperatur pracy: -10...+60°C;
  • wymiary: 165 x 49,8 x 37 mm.