Bezprzewodowy termometr ręczny RTR-601 firmy TandD został zaprojektowany do zastosowań w przemyśle spożywczym. Dzięki długiej sondzie pomiarowej nadaje się doskonale do pomiaru temperatury artykułów żywnościowych i płynów. Jego zaletą jest prosta obsługa. Po naciśnięciu przycisku REC użytkownik wykonuje rejestrację nie tylko temperatury, ale też daty, czasu, identyfikatorów użytkownika i produktu oraz wyników testu Go/NoGo.
Szerokość zakresu pomiarowego rozciąga się w przypadku modelu RTR-601 od -60 do +250°C. Wyniki pomiarów są prezentowane na wyświetlaczu i zapisywane w wewnętrznej pamięci o pojemności 1800 rekordów, jak również mogą być przesyłane bezprzewodowo do sieci LAN. Zastosowany algorytm stabilizacji temperatury umożliwia rejestrację dopiero w momencie ustabilizowania się temperatury sondy. Sonda jest dostępna w dwóch wykonaniach: może być przymocowana na sztywno do obudowy rejestratora lub umieszczona na końcu przewodu o długości ok. 1 m. Termometr RTR-601 może być z łatwością integrowany w systemach pomiarowych korzystających z wcześniejszych odpowiedników serii RTR-500.
Pozostałe dane techniczne:
Więcej na: www.tandd.com