Specjalizacja w produkcji czujników szklanych pH
Zakład w Waldheim zajmuje się projektowaniem i produkcją czujników oraz komponentów do analizatorów wieloparametrowych cieczy. Tutejszą specjalnością są czujniki szklane pH, wytwarzane w wysoce wyspecjalizowanym procesie technologicznym. Opracowanie i wdrożenie tych produktów do produkcji seryjnej to złożony proces wymagający ścisłej współpracy zespołów oraz przestrzeni dla kreatywności inżynierów. Nowy budynek został zaprojektowany właśnie z myślą o takich potrzebach.
Inwestycja wspiera długofalową strategię rozwoju
– Rozbudowa zakładu tworzy przestrzeń do dalszego wzrostu i jednoznacznie podkreśla naszą długoterminową strategię dla tego ośrodka. Nowe obiekty pozwalają nam wynieść rozwój i produkcję na zupełnie nowy poziom – powiedział dr Thomas Buer, dyrektor zarządzający Endress+Hauser Liquid Analysis.
Dr Peter Selders, prezes Grupy Endress+Hauser, dodał: – Endress+Hauser jest liderem technologicznym. Nasz sukces opiera się na innowacyjności oraz kompetencjach i zaangażowaniu pracowników. Dlatego stale inwestujemy w rozwój naszej globalnej sieci.
Rozwój i znaczenie zakładu w strukturze firmy
Endress+Hauser Liquid Analysis jest jednym z wiodących na świecie dostawców aparatury pomiarowej i kompletnych systemów do analizy cieczy. Siłą innowacyjności firmy jest wiedza i zaangażowanie ponad 1300 pracowników na całym świecie, z czego około 430 osób zatrudnionych jest w Waldheim. Firma prowadzi również inne zakłady w Niemczech – w tym główną siedzibę w Gerlingen koło Stuttgartu – a także w USA i Indiach. Cała Grupa Endress+Hauser zatrudnia obecnie ponad 18 000 pracowników na całym świecie.
Źródło: Endress+Hauser