Już jutro rozpoczyna się konferencja branży spożywczej "Food Automation"
| Gospodarka ArtykułyKonferencja "Food Automation" odbędzie się w dniach 17-18 marca w Ciechocinku. Tematem przewodnim spotkania, podczas którego omawiane będą osiągnięcia naukowo-badawcze i wdrożeniowe w tytułowym sektorze, będzie cyfryzacja i optymalizacja produkcji w przemyśle. Prelegentami konferencji mają być praktycy i przedstawiciele środowiska akademickiego, zaplanowane są także równolegle odbywające się warsztaty techniczne dla inżynierów.
Na dwudniową konferencję składa się kilkanaście prezentacji pogrupowanych w czterech blokach:
- Innowacyjny przemysł spożywczy;
- Efektywność w procesach produkcyjnych;
- Fundusze unijne w latach 2016-2020, finansowanie inwestycji;
- Nowoczesne procesy produkcji.
W konferencji udział wezmą osoby zarządzające przedsiębiorstwami, technolodzy i inżynierowie produkcji i procesu produkcyjnego, pracownicy odpowiedzialni za planowanie inwestycji oraz kierownicy utrzymania ruchu.
Konferencja organizowana jest przez firmę Siemens pod auspicjami kilku uczelni wyższych oraz instytutów badawczych. Partnerem głównym spotkania jest firma Ater Logic, partnerem merytorycznym - DB Energy. Partnerami konferencji są też Bitner oraz Lapp Kabel.
Więcej informacji dotyczących spotkania znajduje się na stronie www.konferencja-foodautomation.pl.