Siemens oraz Polska Federacja Producentów Żywności zapraszają do udziału w drugiej edycji konferencji branży spożywczej Food Automation, która odbędzie się w Łodzi w hotelu Holiday Inn, w dniach 23-24 marca 2017 r. Podczas konferencji zaprezentowane zostaną obowiązki nakładane na zakłady produkcyjne ustawą o efektywności energetycznej w kontekście możliwych do osiągnięcia korzyści produkcyjnych oraz kosztowych. Poruszony zostanie także temat tracingu, jako narzędzia pozwalającego na ograniczanie strat, oraz wątek robotyzacji.
Zaplanowano cztery bloki tematyczne: efektywność energetyczna, audyt automatyzacji przedsiębiorstw, bezpieczeństwo żywności oraz bezpieczeństwo zakładów produkcyjnych. Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają osoby zarządzające przedsiębiorstwami, dyrektorów technicznych oraz osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji.
Koszty uczestnictwa w konferencji:
- 790 zł netto - udział z noclegiem w pokoju jednoosobowym,
- 690 zł netto - udział z noclegiem w pokoju dwuosobowym,
- 500 zł netto - udział bez noclegu.